27 Mayıs 2014 Salı

Tahin Helvası Nedir?

Tahin helvası: şeker, su sitrik asit ve tartarik asit katılmasıyla pişirilerek elde edilen şeker şurubunun ağdalaştırıldıktan sonra çöven ekstraktı ile beyazlaştırılmasını takiben tekniğine uygun olarak tahin ile karıştırılarak yoğrulması ve gerektiğinde katkı ve çeşni maddeleri ilavesiyle elde edilen katı kıvamlı, homojen ince lifli görünümde bir mamuldür

Türk tatlısı Türk balı olarak bilinen tahin helvası zengin bir kalori kaynağıdır. (100 gr: 516 kalori) % 10,5 protein, % 28 yağ, % 53,5 karbonhidrat içermesi nedeniyle insan gıdası olarak son derece değerli bir ürünümüzdür. Bunların yanı sıra kalsiyum( 100 gr' da 91 mg), demir(100 gr' da 9 mg), B vitamini(100 gr' da 0,35 mg), Niasin PP vitamini (100 gr' da 1,5 mg) içeriği bakımından oldukça zengindir . 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder