Tahin helvası: şeker, su sitrik asit ve
tartarik asit katılmasıyla pişirilerek elde edilen şeker şurubunun
ağdalaştırıldıktan sonra çöven ekstraktı ile beyazlaştırılmasını takiben
tekniğine uygun olarak tahin ile karıştırılarak yoğrulması ve
gerektiğinde katkı ve çeşni maddeleri ilavesiyle elde edilen katı
kıvamlı, homojen ince lifli görünümde bir mamuldür
Türk tatlısı Türk balı olarak bilinen
tahin helvası zengin bir kalori kaynağıdır. (100 gr: 516 kalori) % 10,5
protein, % 28 yağ, % 53,5 karbonhidrat içermesi nedeniyle insan gıdası
olarak son derece değerli bir ürünümüzdür. Bunların yanı sıra kalsiyum(
100 gr' da 91 mg), demir(100 gr' da 9 mg), B vitamini(100 gr' da 0,35
mg), Niasin PP vitamini (100 gr' da 1,5 mg) içeriği bakımından oldukça
zengindir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder